Sunday, October 11, 2015

Bezele clasice

Fie ca vorbim de un tort Pavlova, de Macarons sau de cele clasice, bezelele intotdeauna dau batai de cap, fiind foarte pretentioase cand vine vorba de copt. Dar cu putina atentie putem face o magie dulce.



Reteta de azi consta in mini bezele. Pentru acestea am folosit doar 2 albusuri si 210 g zahar. Aromele sunt optionale. Puteti adauga esente si colorant alimentar pentru a le da viata.

Bateti intai albusurile spuma pana devin tari. Pentru a le verifica, trebuie sa puteti tine castronul rasturnat 10 secunde fara ca albusurile sa curga. Adaugati apoi jumatate din cantitatea de zahar si bateti, iar dupa ce s-a dizolvat adaugati si restul de zahar si bateti pana cand crema are un aspect lucios si este tare.






Preincalziti apoi cuptorul la 125-130 de grade.Pregatiti o tava pe care o acoperiti cu hartie de copt, apoi puneti bezelele pe tava cu un sprit.Daca nu aveti, puteti face unul dintr o punga. Puneti apoi bezelele in cuptor pentru 45 de minute.

IMPORTANT! Nu deschideti usa cuptorului, alfel bezelele se vor lasa. Dupa ce le-ati copt deschideti partial usa cuptorului si lasati bezelele inauntru pana se racesc complet. Pastati-le apoi intr-o cutie pentru a ramane proaspete si gustoase.

                                                                 Enjoy!


No comments:

Post a Comment